Categorieën
Algemeen

‘Corona leert zorg weer wat wendbaarheid is’

Natuurlijk, het coronavirus heeft de afgelopen maanden onnoemelijk veel leed veroorzaakt. Maar vanuit veranderkundig perspectief is de ‘corona-situatie’ een buitenkans, vindt Rini van Solingen, hoogleraar global software engineering TU Delft. “Deze tijd helpt om onze angst voor het loslaten van processen en protocollen opzij te zetten en weer te vertrouwen op onze wendbaarheid, flexibiliteit en resultaatgerichtheid.”

“Vooral in omgevingen die we met processen en protocollen proberen te beheersen, zie je dat we -wanneer de nood aan de man is- kunnen loslaten en gaan pionieren”, vat spreker, schrijver, ondernemer en docent Van Solingen zijn kijk op de organisatorische effecten van corona in de zorg samen. 

Lees meer op Skipr.