Categorieën
Algemeen

Rapport IGJ: Verpleeghuiszorg in beeld

Zorgorganisaties schenken veel aandacht aan de cliënt als persoon. Voor het personeelsbeleid en sturing op kwaliteit en veiligheid, is nog steeds meer aandacht nodig. Dat blijkt uit de bezoeken van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) aan verpleeghuizen. In het rapport Verpleeghuiszorg in beeld laten zij hun bevindingen zien. 

De IGJ bezoekt de komende jaren alle zorgorganisaties die verpleeghuiszorg bieden, om te toetsen hoe de kwaliteit van zorg is. bezoekt in vier jaar tijd alle organisaties die verpleeghuiszorg bieden. Vorig jaar bracht de inspectie een beeld uit over de eerste 300 bezochte zorgorganisaties. Ook in het afgelopen jaar gingen zij op bezoek bij verpleeghuizen. Dit deden ze tot half maart 2020, toen de coronacrisis uitbrak. Dit rapport gaat dan ook over feiten en cijfers in de periode daarvóór. In totaal heeft de IGJ nu 516 verpleeghuizen bezocht.

Lees meer op Thuis in het Verpleeghuis.