Categorieën
Algemeen

Hitteplan: ben jij voorbereid?

De komende dagen gaan we richting tropische temperaturen. Hoewel sommigen het zomerse weer heerlijk vinden, kunnen de hoge temperaturen ook zorgen voor gevaarlijke situaties bij mensen die zorg nodig hebben. Ben jij voorbereid op de hitte? En waar moet je op letten bij risicogroepen voor COVID-19?

Omdat het volgens de voorspellingen van het KNMI de komende dagen extra warm wordt, is het Nationaal Hitteplan vanaf woensdag 24 juni geactiveerd in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel, Zeeland, Zuid-Holland en Utrecht. Het is extra van belang om tijdens een hittegolf uitdroging of oververhitting van bewoners, cliënten en patiënten te voorkomen.

“Ik heb het weleens fout zien gaan,” vertelt wijkverpleegkundige Caroline Smeets. “Uitdrogen kan binnen een halve dag gebeuren, zeker als iemand thuis woont. Je kunt er niet de hele dag naast gaan staan om te controleren of iemand voldoende drinkt.”

Door de warmte kunnen mensen onder andere last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en flauwte. Een aantal belangrijke tips die je kunt toepassen om klachten die door de warmte worden veroorzaakt te voorkomen.

Lees meer op V&VN.