Categorie├źn
Algemeen

Zorg en ondersteuning thuis nog niet op het oude niveau

Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt komt ook de zorg thuis weer op gang. Dat blijkt uit onderzoek van de Pati├źntenfederatie onder ruim 8.000 mensen. Van hen kregen er 1.061 zorg voor zichzelf of voor een naaste voor de crisis  en/of ondersteuning thuis van de wijkverpleging en/of thuiszorg. 

Van deze groep kreeg 39% tijdens de coronacrisis minder of geen zorg en/of ondersteuning meer. Inmiddels is bij 19% van deze groep de zorg weer opgestart en zal dit bij 12% op korte termijn gebeuren. Bij 69% is de zorg en/of ondersteuning echter nog niet op het oude niveau; 28% hiervan krijgt minder zorg en 41% helemaal geen zorg.

171 deelnemers hebben sinds de coronacrisis helemaal geen zorg en/of ondersteuning meer. Het gaat dan om zaken als wondverzorging, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging (wassen en aankleden), geestelijke hulp, stomazorg en medicatie geven. Driekwart van de groep die nog zonder zorg zit, heeft al vanaf het begin van de coronacrisis geen zorg meer aan huis.

Lees meer op de site van Pati├źntenfederatie.