Categorieën
Algemeen

Ministerie roept verpleeghuizen op: vermijd een algeheel bezoekverbod bij een nieuwe besmetting

Om verwarring en onnodig leed onder naasten tegen te gaan, adviseert het ministerie van volksgezondheid verpleeghuizen nadrukkelijk om bij coronabesmettingen niet meer helemaal op slot te gaan voor bezoek. 

Ook in verpleeghuizen heb je rekkelijken en preciezen: waar het ene verpleeghuis slechts een gang of afdeling afsluit als er corona wordt geconstateerd bij een bewoner of medewerker, gaat het andere verpleeghuis helemaal op slot voor bezoek bij een besmetting. 

Nu schept het ministerie voor volksgezondheid duidelijkheid: de tijd dat verpleeghuizen helemaal moeten sluiten voor bezoek is voorbij, ook als er een of meerdere besmettingen zijn. Als het kan, is het beter om alleen op de besmette afdeling het bezoek te beperken, adviseert het ministerie. 

Lees meer in TROUW.