Categorieën
Algemeen

Online Dialoog – Duurzame en gezonde voeding in de zorg

Eten en drinken is ontzettend belangrijk in het leven van mensen. Niet alleen omdat we het nodig hebben voor onze gezondheid, maar ook het sociale component. Vanuit de Green deal streven zorgorganisaties, overheid en bedrijven naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid in de zorg. Deze zomer is er een Online Dialoog over ‘Duurzame en gezonde voeding in de Zorg’. De initiatiefnemers nodigen cliëntenraden van harte uit om inzichten te delen rondom het duurzamer en gezonder maken van eten en drinken in de zorg. Kijk daarvoor op toekomstproef.nl

Het Coronavirus heeft ons eens te meer duidelijk gemaakt hoe belangrijk een goede gezondheid is. Door gezond te eten bouwen we weerstand op en kunnen we tegen een (extra) stootje. We hoeven daarom niet uit te leggen hoe belangrijk goede voeding in de zorg is.

Binnen de Green Deal streven zorgorganisaties, overheid en bedrijven al langer naar een gezond en duurzaam voedingsbeleid in de zorg. Met de Online Dialoog ‘Urgentie van Duurzame en Gezonde Voeding in de zorg’ verbinden we iedereen in de keten om met elkaar in gesprek te gaan en inzichten met elkaar te delen. Tot en met augustus kunnen betrokkenen uit de hele keten inzichten delen over het duurzamer en gezonder maken van eten en drinken in de zorg. Stichting Eten+Welzijn, in opdracht van Ministerie van VWS, roept agrariërs, leveranciers, cateraars, zorgprofessionals, bezoekers, bestuurders, patiënten en cliënten op om mee te denken. Want samen weten we meer, kunnen we meer en komen we verder. 

Lees meer op LOC.