Categorieën
Algemeen Geen categorie

Miniwegwijzer Vaccineren Corona

Heeft jouw organisatie gedacht aan alle facetten rondom het vaccineren van bewoners? Check dit met de handreiking Miniwegwijzer Vaccineren Corona. De miniwegwijzer is opgebouwd aan de hand van de thema’s: voorbereiding en logistiek, uitvoering van het vaccineren volgens richtlijnen en communicatie rond vaccineren.

De Miniwegwijzer Vaccineren Corona bevat richtlijnen, informatie en bronnen over vaccineren van bewoners in het verpleeghuis of kleinschalige woonzorgorganisatie. De tool is bedoeld voor alle betrokkenen bij het organiseren en uitvoeren van de vaccinaties tegen corona in verpleeghuizen en is onderdeel van de CoronaWegwijzer.

Hoe gaan verpleeghuizen om met het vaccineren tegen corona?

Miniwegwijzer Vaccineren Corona: werkwijze

In de miniwegwijzer onderscheiden we drie fases voor een goede uitvoering van de vaccinaties. Aan de hand van criteria beoordeel je of je die zaken hebt geregeld. Het gaat om de voorbereiding en logistiek, uitvoering van het vaccineren volgens richtlijnen en communicatie rond vaccineren. De tool is gemaakt in een spreadsheet waarbij automatisch overzichten van de scores gemaakt worden na het invullen van de wegwijzer op meerdere momenten: voldaan, deels voldaan, niet voldaan.

Miniwegwijzer Vaccineren Corona: actueel en feedback

De miniwegwijzer over vaccineren wordt regelmatig aangepast aan de hand van nieuwe ontwikkelingen en kennis. Heb jij feedback of opmerkingen voor verbetering? Stuur een e-mail naar Jennie Mast via J.mast@vilans.nl.

Meer weten

  • Download de Miniwegwijzer Vaccineren Corona.
  • Download ook de CoronaAudit voor medewerkers en de handleiding voor gebruik van de CoronaAudit. De CoronaAudit is een hulpmiddel voor locaties, afdelingen, teams van verpleeghuizen om te checken of de inhoud en de voorwaarden voor goede coronazorg geregeld zijn. Uitgangspunt voor de audit zijn de acht thema’s van het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg, maar dan gericht op coronazorg.
  • Hulp nodig bij vraagstukken die gaan over het voorkómen van coronabesmettingen, het inspelen op de tweede golf of op vraagstukken als gevolg van de coronapandemie? Deskundige coaches van Waardigheid en trots op locatie staan klaar om te helpen! Lees meer over de Corona-ondersteuning.
  • Lees alles over de coronamaatregelen en verpleeghuizen in de CoronaWegwijzer.