Categorieën
Algemeen Geen categorie

Update coronavirus – extra bericht

Vaccinatie met AstraZeneca tijdelijk stopgezet voor mensen jonger dan 60 jaar

Het ministerie van VWS heeft zojuist bekendgemaakt dat besloten is om ingaande 16.30 uur vanmiddag enkele dagen te stoppen met het vaccineren van mensen jonger dan 60 jaar. Blijkbaar geven de adviezen van deskundigen van onder andere Lareb, CBG en RIVM inmiddels aanleiding tot dit besluit vanwege de mogelijk bestaande kans op bijwerkingen. Eerder deze week was in Duitsland al een vergelijkbare keuze gemaakt. De tijdelijk stop is ingesteld tot en met 7 april aanstaande, in afwachting van een nader oordeel van het EMA. VWS stuurt deze brief naar de Tweede Kamer.

De GGD gaat de mensen die de komende dagen een afspraak hebben staan, zo snel als mogelijk informeren. Zij worden opnieuw uitgenodigd om een afspraak te maken zodra dat weer kan. Het betreft onder andere een (relatief klein) aantal medewerkers in de langdurige zorg. In onze sector betreft het met name medewerkers in de thuiszorg.

Op dit moment kennen wij nog geen concrete plannen of overwegingen over toepassing van een ander vaccin voor de medewerkers in de (langdurige) zorg. Uiteraard vragen wij, mede in het licht van de oplopende besmettingscijfers en druk op de zorg, nadrukkelijk om een zo spoedig mogelijke veilige oplossing zodat zorgmedewerkers gezond en verantwoord kunnen blijven werken.

Als er meer bekend is, informeren we uiteraard nader.

Ondanks deze berichtgeving wens ik u, mede namens de ActiZ-collega’s, hele fijne paasdagen.

Corona communicatie
Via www.actiz.nl/corona en www.actiz.nl/coronavaccinatie en deze updates wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond Covid-19 en vaccinaties. Ook is er het continu bijgewerkte dossier coronavirus voor zorgorganisaties te vinden. Ervaringen van zorgorganisaties en documenten worden uitgewisseld in het corona netwerk in het ledendeel van de ActiZ website. In geval van een uitbraak kunt u rond persvragen altijd overleggen met de ActiZ persvoorlichting: 085-0772099.