Categorieën
Algemeen Geen categorie

Update coronavirus – 140

Met deze update informeren wij u over de actualiteit rond Covid-19 en vaccinaties.

Uitgangspunten gebruik PBM geactualiseerd
Het RIVM heeft in lijn met de versoepelingen een aantal documenten geactualiseerd. Het gaat hierbij onder andere over aanpassingen rondom het loslaten van de 1,5 meter, de landelijke risiconiveaus voor Covid-19 (naar drie niveaus) en de drempelwaarden waarop de niveaus zijn gebaseerd.

Webportaal HKVI: coronatoegangsbewijzen
Sinds 1 juli is het webportaal HKVI beschikbaar waarmee artsen (en personen met de gedelegeerde verantwoordelijkheid) coronatoegangsbewijzen en Europese DCC’s kunnen aanmaken. HKVI is ooit bedacht als oplossing voor huisartsen om in uitzonderingssituaties patiënten te helpen waar het niet lukt om langs de digitale weg een coronabewijs te verkrijgen. Inmiddels wordt HKVI breder gebruikt door zorgverleners voor verschillende situaties. Om aanvullend te borgen dat coronabewijzen worden uitgereikt aan personen die daar geen recht op hebben, worden een aantal functies toegevoegd aan het systeem, deze vindt u terug via HKVI.

Registratie van vaccinaties gezet door de HAP

De registratie van de vaccinaties van bewoners in instellingen zonder medische dienst en kleinschalige wooninitiatieven is niet in alle gevallen goed gegaan. In dit nieuwsbericht vindt u een herinnering over deze route.

Inhaalzorg – monitor NZa
De NZa heeft afgelopen donderdag een nieuwe versie van de monitor over de inhaalzorg gepubliceerd. Daarin is te lezen dat er een operatieachterstand is van 1 tot 6 weken, afhankelijk van het specialisme en de behandeling. ActiZ blijft het belang van afstemming in de keten benadrukken bij partijen.

Communicatiemiddelen
VWS heeft een overzicht met communicatiemiddelen met ActiZ gedeeld. Deze communicatiemiddelen gaan over verschillende onderwerpen rondom vaccinatie en het coronabewijs. Deze informatie is beschikbaar voor u om te delen binnen uw organisatie.

Corona communicatie

Via www.actiz.nl/corona en www.actiz.nl/coronavaccinatie en deze updates wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond Covid-19 en vaccinaties. Ook is er het dossier coronavirus voor zorgorganisaties te vinden. Ervaringen van zorgorganisaties en documenten worden uitgewisseld in het corona netwerk in het ledendeel van de ActiZ website. In geval van een uitbraak kunt u rond persvragen altijd overleggen met de ActiZ persvoorlichting: 085-0772099.