Categorieën
Algemeen

Geen nieuwe besmettingen in verpleeghuizen waar bezoekregeling werd getest

De versoepeling van de bezoekregeling heeft in de eerste verpleeghuizen die onder strenge voorwaarden open mochten, niet geleid tot nieuwe besmettingen. Maar de uitvoering van de regeling is moeilijk en kost veel tijd. Bovendien is personeel bang voor nieuwe infecties.

Dat blijkt uit een evaluatie van de Academische Werkplaatsen Ouderenzorg, een samenwerkingsverband tussen zorginstellingen en de Universiteit Maastricht. Zij keken de afgelopen weken mee bij de 26 pilot-verpleeghuizen die op 11 mei opengingen en 50 andere locaties die vanaf 25 mei weer bezoek mochten ontvangen. De evaluatie is aangeboden aan minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid.

Vanaf morgen mogen verpleeghuisbewoners meer dan één bezoeker ontvangen. Dat is een maand eerder dan gepland. Daarmee kwam minister De Jonge tegemoet aan de roep van brancheorganisaties voor snellere verruimingvan de bezoekregeling.

Lees meer op NOS.