Categorieën
Algemeen

Corona update – 72

Met deze korte update informeren we u over mediaberichtgeving rond het persbericht dat ActiZ eergisteren verstuurde.

Korte Update: ActiZ in de Media
Zondagavond verspreidde ActiZ het persbericht dat de rek er in de ouderenzorg uit is. Onze voorzitter Henk Kamp gaf daarin aan dat de ouderenzorg vastloopt omdat het steeds moeilijker wordt om voldoende zorgmedewerkers in te plannen.

Het bericht werd door media breed opgepakt en voorzitter Henk Kamp lichtte ons bericht onder meer toe in het Radio 1 Journaal. Vanavond zal hij dat ook doen in het NOS Journaal. Ook zorgbestuurder Inge Borghuis van Amstelring sprak erover zondagavond in Nieuwsuur. Onder meer de bij ActiZ aangesloten zorgorganisaties Marga Klompé en Mijzo verleenden medewerking aan mediaverzoeken van De Volkskrant en NOS.  

Het persbericht vraagt aandacht voor de prangende situatie in de langdurige zorg, om begrip als de zorg tijdelijk even anders gaat dan normaal en spoort de politiek aan onder meer werk te maken van sneltesten. In het bericht legt ActiZ de link met de onhoudbaarheid van de zorg voor ouderen in haar huidige vorm. De coronacrisis legt bloot wat er de komende jaren te wachten staat door de vergrijzing, de stijgende zorgvraag en arbeidsmarkt die daar niet op aansluit. We verbinden daarom de coronacrisis met de langere termijn oplossingen waarvoor ActiZ lobbyt in het kader van de landelijke verkiezingen en die we adresseren in de publiekscampagne Praat vandaag over morgen.

Corona communicatie
Via deze updates en de pagina //www.actiz.nl/corona wordt u doorlopend op de hoogte gehouden van het laatste nieuws rond Covid-19. Ook is er het continu bijgewerkte dossier coronavirus voor zorgorganisaties te vinden. Ervaringen van zorgorganisaties en documenten worden uitgewisseld in het corona netwerk in het ledendeel van de ActiZ website. In geval van een uitbraak kunt u rond persvragen altijd overleggen met de ActiZ persvoorlichting: 085-0772099.