Categorieën
Algemeen

Terugkijken: Webinar Crisiscommunicatie voor verpleeghuizen

Hoe reageer je op een crisis in je organisatie? Hoe communiceer je naar medewerkers, bewoners, familie en de buitenwereld? Dit waren enkele thema’s van het goed bezochte webinar ‘Crisiscommunicatie voor verpleeghuizen’. Tijdens het webinar gaf expert crisiscommunicatie Jeroen Hurkens een compacte workshop met tips en do’s en don’ts. Bestuurder Paul van Gennip van Het Parkhuis (Dordrecht) vertelde over hoe hij de coronacrisis in ‘zijn’ verpleeghuis heeft aangepakt.

Ga meteen naar het Webinar Crisiscommunicatie of naar het verhaal met tips van Jeroen Hurkens

Paul van Gennip: ‘Het Parkhuis had niets te verbergen’

Bestuurder Paul van Gennip van Het Parkhuis in Dordrecht koos voor openheid toen ‘zijn’ verpleeghuis door corona werd getroffen. ‘”Betrouwbaar” is een van onze kernwaarden. Daar sloten we in de communicatie bij aan.’

Razendsnelle verspreiding

Op 30 april werd in Het Parkhuis het eerste geval van corona vastgesteld. Van de 185 bewoners raakten er 117 besmet. 31 mensen overleden als gevolg van de ziekte. 83 medewerkers liepen corona op. 86 bewoners genazen ook, benadrukt Van Gennip. Het virus kon zich de eerste periode verspreiden doordat veel bewoners en medewerkers wel besmet waren, maar geen symptomen vertoonden. Een goed beeld ontstond toen alle medewerkers en bewoners periodiek werden getest. Besmette bewoners werden bij elkaar gebracht op de eerste verdieping. Dit had voor zowel bewoners als medewerkers ingrijpende gevolgen. Lees verder op de site van Thuis in het Verpleeghuis.