Categorieën
Algemeen Geen categorie

Update coronavirus – 89

Met deze update informeren we u over de actualiteit rond Covid-19 en vaccinaties.

GO vaccinatie zorgmedewerkers

Wellicht ten overvloede: U kunt uw medewerkers werkzaam in verpleeghuizen en aanverwante woonvormen (brede definitie) bevestigen dat zij vanaf morgen afspraken kunnen gaan maken met de GGD. GO zonder enig voorbehoud!

De vaccinaties voor zorgmedewerkers in verpleeghuizen ed. starten volgens de eerder bekende planning. Alle relevante informatie vindt u in de eerdere updates en op actiz.nl/coronavaccinatie.

Uitbreiding eerste vaccinatie-groep met acute zorg

Zoals zaterdag jl. reeds gemeld en volop in het nieuws, heeft minister De Jonge aan de Lnaz gevraagd om een aanvullend plan te maken voor vaccinatie van zo’n 30.000 medewerkers op ic’s, spoedeisende hulp, ambulancediensten en covid-afdelingen. Dat moet omdat de druk op de acute zorg vergelijkbaar is met die op de zorg voor kwetsbare ouderen. De minister heeft vanochtend in een bestuurlijk overleg nadrukkelijk bevestigd dat deze uitbreiding niets verandert aan de planning en de afspraken voor de langdurige zorg. De vaccinatie van zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en aanverwante woonvormen gaat dus gewoon morgen van start met de uitnodigingen en vanaf vrijdag wordt er gevaccineerd. Over deze dynamiek verstuurt ActiZ vandaag dit persbericht.

Vragen kunt u richten aan corona-vragen@actiz.nl of bij de corona-infolijn.